Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ιατρική Αστρολογία - Μία σπάνια περίπτωση απεκριτικής δυσλειτουργίας

Η περίπτωση που θα εξετάσουμε είναι εξαιρετικά σπάνια. μια γέννηση διδύμων που το ένα γεννήθηκε αρτιμελές – το αγόρι – και το κοριτσι γεννήθηκε με ένα εξαιρετικά πολύπλοκο πρόβλημα. δεν υπήρχε οπή στον πρωκτό, ώστε να αποβάλλει ο οργανισμός ό,τι του είναι άχρηστο, με αποτέλεσμα και παρά φύσιν έδρα να υποστεί το νήπιο και πολλές χειρουργικές επεμβάσεις συνεχόμενες και να ζουν οι γονεις του σε ένα διαρκές άγχος.

Τα αστρολογικά δεδομένα είναι: 12.1.2010, ώρα 9.40π.μ., Αθήνα.




Φυσικά, ο καθοριστικός παράγοντας για να προσπελάσουμε το θέμα, είναι η ώρα κυρίως και όχι τόσο η μέρα, μιας και όσα παιδάκια γεννήθηκαν αυτή τη μέρα – ακόμα και το αδελφάκι του – δεν παρουσίασαν το ίδιο πρόβλημα, αλλά καθοριστικο ρόλο είχε η ώρα, που προσδιόρισε τον ωροσκόπο, το M/C και τις ακμές των οίκων. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

α. Ωροσκόπος στις 28ο Υδροχόου, σε αναιρετική μοίρα, μοίρα πάντοτε προβληματική και σε περιοχή του ζωδιακού «πλουτώνια» (η περιοχή 26ο- 28ο Λέοντα – Υδροχόου, για λόγους που τώρα δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, θεωρείται «πλουτώνια περιοχή»). είναι δε σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα , πλανήτη σύγχυσης, εξαπάτησης, εξάντλησης, αλλά και φυσικού κυβερνήτη του 12ου οίκου, που συνδέεται και με τον πρωκτό (ειδικά στην Ινδική Αστρολογία), όπως και ο 8ος. Επίσης και με το Δία, παραδοσιακό κυβερνήτη του 12ου. Επίσης ο Πλούτωνας, ως γνωστόν, συνδέεται κι αυτός με τον πρωκτό.
β. M/C στις 11ο Τοξότη σε ακριβέστατη εμπλοκή με τον άξονα Αρη/Κρόνου (άξονα θανάτου), που είναι στις 11ο Παρθένου (ζωδίου που συνδέεται με έντερα, λεπτό και παχύ έντερο και άρα με τη διαδικασία της απέκρισσης).
γ. Η «τριπλή» σύνοδος Δία, Ποσειδώνα, Χείρωνα είναι ιδιαίτερα προβληματική. υπόψη πως Δίας,Ποσειδώνας συνδέονται – κατά R. Ebertin – με έλλειψη εκτόνωσης στα όργανα του σώματος, ατροφία. Πράγματι η απουσία οπής εμποδίζει την «εκτόνωση» των άχρηστων για το σώμα στοιχείων, εμποδίζει την αποβολή τους. Πόσο σαφέστερη να είναι η αστρολογική διάγνωση;
Γ. Ο Χείρωνας σε εντονότατη εμπλοκή με όλα όσα παραπάνω αναφέραμε, δημιουργεί ένα «τραύμα», που είναι και το «τραύμα» των εγχειρήσεων βέβαια, αλλά και το ψυχικό τραύμα που προκλήθηκε απ’ αυτές. Υπόψη πως η «τριπλέτα» γίνεται στο 12ο οίκο, οίκο που, όπως είπαμε, ανατομικά συνδέεται με τον πρωκτό, και στον Υδροχόο, ζώδιο Tεχνολογίας και Επιστήμης, κάτι που δείχνει την επίδρασή τους στο μωρό από την ώρα που γεννηθηκε.
Ο 12ος οίκος «γεμάτος» περικλείει Β.Δ, Ηλιο, Αφροδίτη, Ποσειδώνα, Δία αλλά  και Κλήρο της Τύχης και Μαύρη Σελήνη.
Ο Κλήρος της Τύχης στις 26ο Αιγόκερω ακριβώς πάνω στην ακμή του 12ου και - υπόψη - ο Κλήρος της Τύχης στον Αιγόκερω  (και στο Σκορπιό) δε δίνει και τόσο… «τύχη».
Οι ακμές 6ου - 12ου οίκου (οίκων υγείας) στις 27ο Αιγόκερω, στην απόλυτη έξαρση και πτώση του Αρη δείχνουν πως το «μαχαίρι» (Αρης) θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του παιδιού (όσοι ασχολούνται με την «καρμική» φύση των Ενεργειακά Φορτισμένων Σημείων και, φυσικά, των «πυλών» θα έβλεπαν εδώ ένα βαρύ παρελθόν σεξουαλικής βίας). επίσης ο Αρης, μην το ξεχνάμε ποτέ, κυβερνά παραδοσιακά το Σκορπιό, ζώδιο που ανατομικά συνδέεται με τον πρωκτό.
Όμως οι ακμές 6ου/ 12ου οίκου είναι σε ακριβέστατη εμπλοκή με τον άξονα του θανάτου, με σκληρές όψεις 45ο και 135ο. Άρα ο άξονας του θανάτου εμπλέκεται με:
α. M/C
β. ακμή 6ου
γ. ακμή 12ου
δ. Κλήρο της Τύχης
Ο κυβερνήτης του 12ου, ο Κρόνος σε ακριβέστατο τετράγωνο με τον Πλουτωνα και, κάτι πολύ σημαντικό, με απόκλιση 0ο 18΄ Βόρεια. στο βιβλίο μας για τις παραλληλίες (Χρ. Παΐζη «Παραλληλίες και Αντιπαραλληλίες, θεωρία των Declinations») τονίζουμε πως πλανήτες ή σημεία που είναι στην αρχή ή στο τέλος της κλίσης του άξονα της Γης (0ο ή 23ο 26΄ 29΄΄) Βόρεια ή Νότια παίζουν καθοριστικό ρόλο, θετικά ή αρνητικά. Εδώ ο Κρόνος κυβερνήτης 12ου , κυβερνήτης οίκου που συνδέεται με πρωκτό και σε οίκο που συνδέεται με πρωκτό (8ο) και σε ακριβέστατο τετράγωνο με τον Πλουτωνα, πλανήτη που συνδέεται ανατομικά με τον πρωκτό, νομίζουμε πως εικονίζει, για να μην πούμε «φωτογραφίζει» το πρόβλημα .
Η αντισκιά επίσης ακμής 6ου/ 12ου οίκου στις 3ο Τοξότη, στον κάκιστο απλανή Yod – Prior και στην απόλυτη πτώση του Β. Δεσμού.
Άρης, Ουρανός, πλανήτες που συνδέονται με «εγχειρήσεις», σε διπλό πεντάγωνο (144), κάτι που δείχνει «εξατομίκευση» μέσω των εγχειρήσεων. Πράγματι, χάρη στις  εγχειρήσεις το μωρό ζει, αλλά και οι εγχειρήσεις αυτές σίγουρα καθόρισαν τη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού (το τραύμα του Χείρωνα στο 12ο, για το οποίο παραπάνω μιλήσαμε). Για την «εξατομίκευση» και τα πεντάγωνα βλ. «Δομοαξονική Ερμηνεία των όψεων της Κλασικής Αστρολογίας», του Δρ. Χρήστου Παΐζη).
Η Σελήνη κυβερνήτρια του 6ου έχει απόκλιση 25ο 48΄ Νοτια, είναι δηλαδή «εκτός ορίων», κάτι που της δίνει ιδιαίτερη δυναμική. Οι δύο κυβερνήτες οίκων υγείας (6ου - 12ου) με απόκλιση οριακή ή εκτός ορίων, είναι επαρκέστατη ένδειξη πως το θέμα «υγεία» θα είναι «εκτός ορίων» ή στα όρια, από τη στιγμή της γέννησης.
Το Vertex, σημείο που δηλώνει μοιραία πρόσωπα και γεγονότα της ζωής, στην Παρθένο, ζώδιο απέκρισης και με κόντρα – αντισκιά ακριβώς πάνω στην ακμή του 8ου οίκου (14ο Ζυγού), κάτι που δηλώνει: «μοιραίες εγχειρήσεις  που συνδέονται με απέκριση».
Τέλος το μεσοδιάστημα της βίας (Αρης/Πλουτωνας) στις 25ο Ζυγού (κρίσιμη μοίρα) σε εμπλοκή με ακμές 6ου/ 12ου, Κλήρο της Τύχης, που εμπλέκονται επίσης με τον άξονα θανάτου, όπως παραπάνω είδαμε. Επίσης ο υποθετικός πλανήτης Άδμητος στις 24ο Ταυρου σε ακριβέστατη σχεδόν εμπλοκή με τη «μοραία τριπλέτα» Ποσειδώνα, Χείρωνα,Δία. Ο Άδμητος συνδέεται και με κάθε μορφή «σμίκρυνσης».

Αξίζει να προσέξουν όσοι ασχολούνται με τους υποθετικούς πλανήτες της Uranian Αστρολογίας και με τον αστρικό ζωδιακό, που χρησιμοποιεί η Ινδική Αστρολογία τα εξής:
o Ο κατ’ εξοχήν Uranian πλανήτης, που συνδέεται με απέκριση, είναι ο Hades, που στο ωροσκόπιο του παιδιού είναι στις 28ο Διδύμων
o Με τον αστρικό Ζωδιακό ο Ήλιος, ο Β. Δεσμός, ο Ν. Δεσμός και η Αφροδίτη μετακινούνται 24ο και εμπλέκονται to the point με τον υποθετικό πλανήτη που αναφέραμε με σύνοδο ή αντίθεση.