Το πεπρωμένο θύελλα σωστή /Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί /Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει /πότε στα Τάρταρα το κατεβάζει /

κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά /Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά!


Hieronymus Lorn



Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Γίνεται στις 27 Ιούνη 2014, ώρα 11.08 (θερινή), στην 5ο του Καρκίνου.

Ο ωροσκόπος του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε για τη Νέα Σελήνη είναι στις 6ο Παρθένου και το M/C στις 3ο Διδύμων, εκεί που είναι ο ωροσκόπος της Ελλάδας.



Αξίζει να παρατηρήσουμε πως ο Ποσειδώνας είναι στις 7ο Ιχθύων, απέναντι από τον ωροσκόπο της Νέας Σελήνης και «έκκεντρος», μιας και επηρεάζει όλες τις «γωνίες» του ωροσκοπίου, είναι δε και σε γωνιακό οίκο (7ο)΄ πολύ έντονη η «πινελιά» του Ποσειδώνα σ’ αυτή τη Νέα Σελήνη.

Ας δούμε τώρα τις άλλες πλανητικές θέσεις της ημέρας:

Ερμής στις 25ο Διδύμων ανάδρομος (και με αντισκιά ακριβώς πάνω στη Νέα Σελήνη).
Αφροδίτη στις 4ο Διδύμων, στο M/C της Ν. Σελήνης και σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα.
Άρης στις 16ο Ζυγού, σε μοίρα που ο Ιταλός αστρολόγος A. Carelli τη συνδέει με «προδοσία» κάθε μορφής.
Δίας στις 25ο Καρκίνου, σε κρίσιμη μοίρα και σε τετράγωνο με τους Δεσμούς της Σελήνης, που κι αυτοί είναι στην 25ο Ζυγού - Κριού, πάλι σε κρίσιμες μοίρες.
Κρόνος στις 17ο Σκορπιού, ανάδρομος σε χιαστή όψη με τον Ουρανό που είναι στις 16ο Κριού - μοίρα ιδιαίτερα σημαντική για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω - σε ακριβέστατη αντίθεση με τον Άρη (αυτή η αντίθεση είναι το κύριο «στίγμα» αυτής της Νέας Σελήνης).
Πλούτωνας στην κρίσιμη μοίρα της 12ο Αιγόκερω σε ακριβέστατη χιαστί όψη με τη Μαύρη Σελήνη, που είναι στις 12ο Λέοντος.
Όμως στη Νέα Σελήνη έχουμε και δύο ακριβέστατα τρίγωνα· τον Ερμή με τον Β. Δεσμό και τον Κρόνο με το Χείρωνα· τρίγωνο συγκλίνον έχει επίσης και η Νέα Σελήνη με τον Ποσειδώνα.

Πάντως Δίας, Βόρειος, Νότιος Δεσμός, Πλούτωνας, Αφροδίτη, M/C σε κρίσιμες μοίρες και Ήλιος, Σελήνη, Άρης, Ουρανός σε ενεργειακά φορτισμένα σημεία του ζωδιακού, μιλούν για «ηλεκτρισμένη» Νέα Σελήνη.

Ας δούμε τώρα και τους βασικούς άξονες της ημέρας, πριν προχωρήσουμε στην αποκωδικοποίηση αυτής της Νέας Σελήνης:

Άρης/Κρόνος και Κρόνος/Πλούτωνας εξακολουθούν να επηρεάζουν τον Άρη της Ελλάδας.
Ήλιος/Δίας στις 15ο Καρκίνου, σε εμπλοκή με Άρη- Ουρανό· ίδια εμπλοκή έχει και Σελήνη/Δίας, κάτι που είναι το θετικό στοιχείο της Νέας Σελήνης.
Ενδιαφέρον έχει η εμπλοκή της Αφροδίτης με δύο άριστους άξονες, Δία/ Ουρανό και Δία/Πλούτωνα.




Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την «αποκρυπτογράφηση»:

Νέα Σελήνη στον Καρκίνο έχει πάντα να κάνει με θέματα αυτού του ζωδίου, δηλαδή εθνικά θέματα, θέματα που συνδέονται με θεσμούς, κυρίως το θεσμό της οικογένειας.
Η Νέα Σελήνη στο 2ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, οίκο που συνδέεται με οικονομικά, ασφάλεια, ασφαλιστικό, σύστημα αξιών έχει φυσικά να κάνει με όλα αυτά τα θέματα.
Η Νέα Σελήνη στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου που καταστρώνουμε γι’ αυτήν δείχνει σημαντικά δρώμενα σε θέματα στοχοθεσίας και συλλογικότητας κάθε μορφής· μην ξεχνάμε πως έχουν προηγηθεί τουλάχιστον διπλές εκλογές - ευρωεκλογές και δημοτικές - περιφερειακές - και είναι φυσικό, τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από αυτές θα βάλουν ζητήματα καθορισμού νέων στόχων και σίγουρα θα επηρεάσουν τις διάφορες κομματικές συλλογικότητες.
Η Νέα Σελήνη ενεργοποιώντας Δία και Πλούτωνα της Ελλάδας ευνοεί εμφάνιση προσώπων ή καταστάσεων που θα μπορούν να ασκούν ακόμα και «μαγική επιρροή» και να επηρεάζουν το πλήθος, τις μάζες, ευνοεί επιτυχή κατάληξη μιας μεγάλης προσπάθειας. Το ότι πάλι η Νέα Σελήνη με αντισκιά έχει ακριβέστατη εμπλοκή με τον Ερμή είναι ένας ακόμα δείκτης που ευνοεί κάθε μορφή προπαγάνδας, κάθε λαϊκό ρήτορα, ακόμα και δημεγέρτη ή λαϊκιστή.
Το τρίγωνο της Νέας Σελήνης με τον Ποσειδώνα επιτρέπει:
o Ιδεαλιστικούς - ρομαντικούς στόχους
o Έντονες συναισθηματικές εμπειρίες
o Ψυχική ευφορία, έστω και σε φόντο χίμαιρας ή ουτοπίας
o Αίσθηση ανακούφισης και ελπίδας
o Έντονη ευαισθησία
o Γενικά αυτή η αστρολογική συνθήκη ευνοεί κάθε «παραμύθι», κάθε εκδήλωση αισιοδοξίας που μπορεί να εκφράζεται ακόμα και με «υστερικές» μορφές (η υστερία άλλωστε είναι μια από τις αρνητικές εκδηλώσεις του συναισθηματισμού, που ο Καρκίνος έχει έντονο).
Ο Ερμής σε τρίγωνο με το Βόρειο Δεσμό ευνοεί ανταλλαγή ιδεών, πνευματικές παρορμήσεις, ρύθμιση - διακανονισμό κάθε μορφής, κοινωνικότητα.
Η Αφροδίτη στο M/C του ωροσκοπίου της Νέας Σελήνης ευνοεί καταστάσεις έντονου συναισθηματισμού, συνεργασίες σε κυβερνητικό επίπεδο, αλλά η εμπλοκή αμφότερων - Αφροδίτης και M/C - με Ποσειδώνα δείχνει πως ο κίνδυνος της σύγχυσης ή της απογοήτευσης καραδοκεί.
Όμως η εμπλοκή της Αφροδίτης και του M/C με άριστους άξονες ευνοεί:
o Ξαφνικές συνεργασίες
o Μια «τυχερή» στροφή στη ζωή
o Νέες προοπτικές
Ο Άρης και ο Ουρανός σε ακριβέστατη αντίθεση είναι ένδειξη για γερό «τεστ νεύρων», για γέννηση κάτι καινούργιου με δύσκολο τρόπο, για βιαστική, γρήγορη δράση, δείχνει όμως και ασυνήθιστα κατορθώματα δια μέσου εξαιρετικής προσπάθειας, μιας και η αντίθεση αυτή εμπλέκεται με το άριστο μεσοδιάστημα Ήλιου - Δία, κάτι που επίσης δείχνει ξαφνική επιτυχία, ένα ξαφνικό γύρισμα της τύχης, έστω και με την προοπτική κάποιου «ρίσκου», η αίσθηση πως κάτι μπορεί να αλλάξει έστω κι αν - λόγω της εμπλοκής του Ποσειδώνα, που παραπάνω αναφέραμε - αυτό το καινούργιο που φαίνεται δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο. Όλη αυτή η εμπλοκή μπορεί να εκφραστεί με τους στίχους ενός σύγχρονου ποιητή: «Ας σπάσουν τα σύννεφα/ κι ας πέσει βροχή / αρκεί μην ξαναβγεί πια/ γκρίζα η αυγή».
Δίας σε τετράγωνο με Δεσμούς της Σελήνης - και μάλιστα… το the point… -μιλά για δυσκολία σε σχέσεις ή συνεργασίες αλλά και για καινούργιες σχέσεις.
Πάντως Ποσειδώνας σε αντίθεση με ωροσκόπο, εμπεριέχει πάντα, όπως κατά λέξη γράφει η Κοσμοβιολογία γι’ αυτόν το σχηματισμό, την «εμπειρία της απογοήτευσης» και συνδέεται με κάθε μορφή ανακρίβειας, δημαγωγίας.
Σελήνη/ Δίας σε εμπλοκή με Άρη/Ουρανό είναι ένδειξη κι αυτό για γέννηση κάτι καινούργιου, που αρχικά θα δώσει πολλές ελπίδες.